Ar matcha yra gera alternatyva kavai?

Ar matcha yra gera alternatyva kavai?

Matcha - puiki alternatyva kavai?

Išgirdus ir sužinojus apie visą matcha arbatos teikiamą naudą, jos išskirtinį paruošimo būdą, kyla klausimas: ar reikėtų savo rytinį kavos puodelį bandyti pakeisti matcha arbata? Atsakymas vienareikšmis – tikrai taip! Tikrai nustebsite, kaip pasikeis jūsų energijos būsena, nuotaika ir gyvenimo kokybė. Matcha yra pati geriausia alternatyva kavai.

Matcha arbatoje yra panašus kofeino kiekis, palyginti su įprastu kavos puodeliu. Be to, gerdami matcha suvartojate visą žaliosios arbatos lapelį su visomis jo maistinėmis medžiagomis. Būtent dėl to, tai yra geriausia alternatyva kavai. Dar vienas momentas yra tas, kad matcha arbatoje esantis kofeinas veikia visai kitaip.

Tiek matcha, tiek žaliojoje arbatoje yra svarbi sudedamoji dalis pavadinimu L-teaninas, kuris stabilizuoja kofeino pasisavinimą ir pasižymi raminamuoju poveikiu. Gerdami matchą pamiršite apie staigius energijos pliūpsnius ir nuosmukius, priešingai - visą kūną apimanti energija pažadins jus lengvai ir net nepastebėsite, kada matcha puodelis nustos veikti. Todėl matcha ypač tinka tiems, kam kava kelia nerimą, diskomfortą, įtampą ar net drebančių rankų simptomus. 

Pamirškite apie energijos siūbavimus, kavos sukeliamą organizmo dehidrataciją ir mėgaukitės matcha, kuri subalansuoja energiją taip, kad jos užtenka visai dienai. Net jei nuspręsite matcha mėgautis daugiau nei kartą per dieną - vakare neturėsite jokių sunkumų bandydami užmigti!

Negana to, naujausi tyrimai rodo, kad matcha vartojimas kad ir kelis kartus per dieną prilygsta tikram sveikatinimuisi. Matcha padeda visapusiškai pagerinti savo sveikatą: mažina kraujospūdį, gerina smegenų veiklą, pakelia nuotaiką, veikia prieš uždegimus ir reguliuoja insuliną. 

Pradėkite savo matcha kelionę jau šiandien!

Grįžti į tinklaraštį